4 digitális családi társasjáték a téli szünetre

4 digitális családi társasjáték a téli szünetre

Myreille | 2018.12.21 | Olvasási idő: 3 perc

Sem karácsonykor, sem a téli szünetben nem kell félretenni az okostelefon(oka)t. Viszont használjátok okosan és közösen! Játszatok olyan családi társasjátékokat, amelyeket digitális eszközökre terveztek és összekovácsolja a családot! Jó szórakozást!

1. 2 3 4 Player Mini Games (PEGI 7)

A 2 3 4 Player Mini Games játékban (ahogyan a nevéből is sejthető) ketten, hárman vagy négyen játszhatják a különböző mini játékokat egyetlen eszközön. A képernyő négy sarkában elhelyezett egygombos vezérléssel lehet csibefutamot, autós körversenyt, gyorsulási versenyt vagy éppen tankcsatát rendezni. (A csibefutam a legviccesebb!) Összesen 11 játék közül lehet választani, ám egyik játék sem túl bonyolult és a játékmenetek is rövidek. Ezeknél a játékoknál a játékélményt nem az összetett stratégia vagy a helyzetfelismerés adja, hanem a színtiszta móka: ki teljesíti a legügyesebben a kissé őrült feladatokat. Mivel a játék irányítása egyszerű, így gyerek, szülő, nagyszülő ugyanúgy játszhatja együtt, mint különböző korú gyerekek.

Játékosok száma: 2-4

Eszköz: okostelefon, tablet

Google PlayApp Store

4 digitális családi társasjáték a téli szünetre

 

2. Spaceteam (PEGI 3)

Bár tartalmi elemei miatt PEGI 3-as besorolást kapott a Spaceteam, sokkal bonyolultabb játék, mint a 2 3 4 Player Mini Games bármelyik játéka, így inkább kisiskolásnál idősebb gyerekek számára izgalmas, nem pedig ovisoknak. A gyerekek akkor tudják élvezni a játékot, ha már magabiztosan olvasnak. A Spaceteamban ugyanis kooperatív (party)játék. Minden játékosnak szüksége van egy okoseszközre (telefon vagy tablet), amelyen véletlenszerűen megjelenik egy vezérlőpult. A vezérlőpult tele van gombokkal, csúszkákkal, karokkal, kapcsolókkal és ezek segítségével kell végrehajtani az időzített utasításokat. Kapcsolni, beállítani vagy éppen veszettül rázni a készüléket. Nem elég, ha egy-egy játékos ügyes, ugyanilyen fontos, hogy a csapat jól működjön. Ugyanis az utasítások mindig egy másik csapattag képernyőjén jelennek meg, amit ő a teljes káosz közepén, kiabálva oszt meg a többiekkel. A feladatok szórakoztatóak és azokat is magával ragadja, akiket nem vonz különösebben egy űrkaland. (A játéknak elérhető magyar nyelvű verziója.)

Játékosok száma: 2-8

Eszköz: okostelefon, tablet

WebGoogle PlayApp Store  

3. Frantics (PEGI 3)

Ennél a játéknál is igaz, hogy besorolása ellenére inkább iskolás kortól ajánlott, mint ovisoknak. A Frantics-on belül 15 változatos minijátékban mérhetik össze az ügyességüket a játékosok. Ki ér először be a célba? Ki marad tovább talpon a csúszós jégpályán? Ki nyitja legkésőbb az ejtőernyőjét? Ki marad életben az aknamezőn? A cél a bajnoki cím és ehhez bármilyen eszköz megengedett. A verseny tisztasága ellen a Róka ténykedik. Megtesz mindent, hogy keresztbe tegyen a játékosoknak. Nem retten vissza megvesztegetéstől, szabotázstól és a játékosnak küldött titkos üzenetektől sem. Tehát a győzelemhez nem elég a jó stratégia, észnél is kell lenni.

A játék kizárólag PS4 rendszeren megjelenő PlayLink-játékban fut, okoseszközzel irányítható és elérhető magyar nyelvű változata is.

Játékosok száma: 2-4

Eszköz: PS4, okostelefon a kontroller

Web

4. SongPop 2 (PEGI 12)

Rádiós vetélkedők és a „Legyen ön is milliomos!” kellemes keveréke a SongPop 2, ami sokkal több és frissebb zenét tartalmaz, mint a SongPop első változata. A játékban „csak annyi” a feladat, hogy néhány taktus után megtippeld, vagy biztos tudással bejelöld a dal előadóját vagy a dal címét. Legyél gyors, válaszolj helyesen és te nyersz! Persze, a feladatot kicsit nehezíti, ha anyukád vagy éppen a gyereked kedvencei között kell megmutatnod, hogy mit tudsz, mennyire vagy képben a zenékkel. Viszont ha összeálltok, csapatban dolgoztok, verhetetlenek lesztek! Minden forduló kihívás, izgalmas és szórakoztató, nehéz abbahagyni.

Játékosok: 1-4

Eszköz: okostelefon, tablet

Web Google Play , App Store  

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai