3 tény, amit szülőként érdemes tudnod a Nagy Digitális Kalandról

3 tény, amit szülőként érdemes tudnod a Nagy Digitális Kalandról

Myreille | 2018.04.23 | Olvasási idő: 3 perc

2018. május 11-én 14:30-kor újra elstartol a Nagy Digitális Kaland, amely során a 3 fős gyerekcsapatok bebizonyíthatják, hogy a digitális eszközök használata közben hasznos tudásra tehetnek szert. Olyan képességekre, amelyeket később, a felnőtt életükben is kamatozni tudnak. A versenyfeladatok próbára teszik a gyerekek digitális kompetenciáit és ismereteiket a biztonságos internethasználatról, miközben együtt, csapatban dolgoznak.

Eddig már 3000 gyerek regisztrált a Nagy Digitális Kalandra és a jelentkezést meghosszabbították, ti se maradjatok le! Jelentkezni 3-4. és 5-6. osztályos, 3 fő csapatokkal lehet a 35 versenyhelyszín egyikére.

Miért érdemes jelentkezni a Nagy Digitális Kalandra?

Háboroghatunk, hogy a digitális bennszülöttek rátekeredtek a digitális eszközökre, de sem megállítani, sem visszafordítani nem tudjuk a digitális fejlődést. Ráadásul a mi felelősségünk, hogy a gyerekek ne csak eszközöket kapjanak, hanem az eszközök használatához megfelelő ismereteket és tudást. Nekünk kell megmutatni, hogy az okostelefon, a tablet és a számítógép hogyan használható a tanuláshoz, feladatmegoldáshoz és a későbbiekben munkához. A Nagy Digitális Kaland feladatait a gyerekek laptopon vagy tableten, csapatmunkában oldják meg. Az élmény, amit átélnek, nagyon hasonlatos ahhoz, amikor az iskolaudvaron egy-egy telefon fölé hajolnak és követik a játékot vagy együtt nézik kedvenc vloggerüket, csakhogy most egy-egy feladatra, problémára keresnek megoldást.

Milyen feladatokat kell megoldani a Nagy Digitális Kalandon?

Könnyű abba a hibába esni, hogy azt gondoljuk, a gyerekek magabiztosan használják a digitális eszközöket, legalábbis sokkal bátrabban és természetesebben, mint mi, akik nem beleszülettünk, hanem beletanultunk a digitális világba. Azonban a gyerekeinknek sokkal szélesebb körű digitális ismeretekre van és lesz szükségük, mint az érintőképernyő használata. A Nagy Digitális Kaland feladatai a digitális kompetenciákat szórakoztató és izgalmas feladványokkal teszi próbára. A gyerekek már abból profitálhatnak, hogy ezekkel a feladatokkal találkoznak, de szülőként is izgalmas élmény bepillantani a tavalyi 3-4. osztályos és 5-6. osztályos feladatokba. (Sőt, az sem elvetendő ötlet, hogy felkészülésként érdemes a gyerekekkel együtt megnézni ezeket a feladatokat.)

Nagy Digitális Kaland

Nagy Digitális Kaland

Hogyan lehet jelentkezni a Nagy Digitális Kalandra?

Természetesen jelentkezni is digitálisan, az interneten lehet: a Nagy Digitális Kaland oldalán  a „Jelentkezés” menüpontban elérhető adatlapon keresztül. A jelentkezéshez szükséges egy felnőtt kapcsolattartó és a háromfős csapatnak egy csapatnév is.

A jelentkezés során 11 budapesti és 25 vidéki helyszín közül választhatjátok ki, hol szeretne a csapat részt venni a Nagy Digitális Kalandon. Természetesen minden helyszínen ugyanabban az időpontban, 2018. május 11-én, 14:30-kor kezdődik a kaland.

A versenyen a csapatnak szüksége lesz egy wifi képes laptopra vagy tabletre, amin az online feladatokat fogják megoldani. Az ehhez szükséges internetkapcsolatot a Vodafone biztosítja.

Még lehet jelentkezni, ne maradjatok le és vegyetek részt ti is a Nagy Digitális Kalandon!

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai