2019-ben ezt a 10 cikket tartottátok a legfontosabbnak!

2019-ben ezt a 10 cikket tartottátok a legfontosabbnak!

Myreille | 2019.12.31 | Olvasási idő: 3 perc

A gyerekek nőnek, az évek rohannak. Idén kétszáznál is több cikket írtunk, most a legolvasottabb tízet gyűjtöttük csokorra.

10. Azok, akik – és fogalmazzunk finoman - nem túl lelkesek a digitális világ fejlődése láttán, gyakran hozakodnak elő azzal, hogy mi lesz az okoseszközök „híveivel”, ha nincs áram. Mondjuk, ha napokig nincs áram a legkisebb gondunk lesz az, hogy nem tudjuk tölteni a telefonunkat, mert éppen a nem működő hűtő, mosógép és kávéfőző miatt „leszünk idegben”, de azt már mindannyian megtapasztaltuk, milyen bosszúságot tud okozni egy rossz pillanatban lemerülő okostelefon. Nem árt képben lenni, hogy vészhelyzetben hol és hogyan tudjuk tölteni okoseszközeinket.

 

9. Szülőként olykor azzal szembesülünk, hogy nem éppen úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnénk. Az időben visszamenni nem tudunk, de azért tehetünk, hogy a jövő jobban alakuljon!

 

8. A gyerekek is megérdemlik, hogy olyan eszközöket használjanak, amelyek modernek, szépek és megfelelnek az igényeiknek?!

 

7. Nagy vita alakult ki arról a cikk kapcsán, hogy jók vagy elavultak a kötelező olvasmányok. Fegyverneki Gergő ebben a cikkben ezt meg se próbálta eldönteni, ő olyan tippeket és trükköket mutatott, amivel a kötelező olvasmányok feldolgozása szórakoztató.

 

6. Nem kérdés: a mai gyerekek mások, mint mi voltunk. Az viszont egy sokkal izgalmasabb felvetés, hogy miben mások. Ez a cikk azoknak szól, akik bevallják, hogy ők se voltak minta diákok - előfordult, hogy a tanórát nem találták elég izgalmasnak -, és bezzegelés helyett szívesen megértenék, mi történik a mai gyerekekkel.

 

5. Mi az, ami már nem vicces? Miért osztanánk képeket a gyerekeinkről olyan helyzetekben, amelyekben mi nagyon kényelmetlenül éreznénk magunkat?

 

4. Mi a sharenting? Mennyi a túl sok megosztott kép? Biztosan állíthatod, hogy rád nem illik a sharenting fogalma?

 

3. Amikor az internet előnyeiről beszélünk, mindig előkerül, hogy milyen könnyű így nyelvet tanulni. Például angolt felsősöknek vagy gimiseknek. Ezeket az appokat próbáljátok ki a gyerekekkel együtt!

 

2. Fegyverneki Gergő idén nem csak azt gyűjtötte össze, melyek a legjobb appok nyelvtanuláshoz, hanem a kedvenc appjait is megmutatta nekünk. Ezekkel tényleg játék a tanulás!

 

1. Sokat és sokszor beszéltünk arról, hogy milyen szabályokat kell betartani szülőknek és gyerekeknek egyaránt, hogy a képmegosztás biztonságos legyen. Ilyenkor sokszor felmerült a kérdés, hogy „privátban” miért ne lehetne bármilyen képet megosztani.

Szakértőnkkel átbeszéltük, és nagyon tanulságos lett a Miért ne küldjünk privátba sem képeket? cikkünk. 2019-ben ez lett a legolvasottabb cikkünk, ezzel ti is a legfontosabb témának ítéltétek.

 

Köszönjük, hogy idén velünk tartottatok! Olvassatok bennünket 2020-ban is, izgalmas témákkal várunk benneteket!

 

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai