Adnál a gyerekednek korlátlanul pénzt? A telefonszámla sem játék!

Adnál a gyerekednek korlátlanul pénzt? A telefonszámla sem játék!

Myreille | 2018.09.19 | Olvasási idő: 3 perc

Túlzott könnyelműség, állítaná a legtöbb szülő, ha azt javasolnánk nekik, hogy fizetésük felét bízzák a gyerekükre – és nem is tévednének. A gyereknek, mint olyan sok mindent, a pénz értékét és kezelését is lépésről lépésre tanítjuk. Először kisebb összegekkel, a zsebpénzükkel gazdálkodhatnak, majd egyre nagyobb összegek felett rendelkezhetnek és egyre nagyobb súlyú döntéseket kell meghozniuk, miközben a pénzkeresés is nehezebbé válik. A mobilköltésekkel sincs ez másként: a szülőknek kell a kereteket és a lehetőségeket kijelölni, és most ehhez nyújt segítséget a Kid Mobilirányító funkció, amellyel beállítható, hogy a gyerek milyen, a telefonszámlát döntően befolyásoló szolgáltatásokat érhet el a mobiljához tartozó előfizetéssel.

Hogyan működik a Kid Mobilirányító?

A gyerekeknek nem adunk korlátlan hozzáférést a bankszámlánkhoz, miért kapnának vég nélküli lehetőségeket a mobilvásárlásoknál?

Adnál a gyerekednek korlátlanul pénzt? A telefonszámla sem játék!
A korlátozható szolgáltatásokról a legtöbb szülőnek az emelt díjas szolgáltatások ugranak be először, és természetesen a Kid Mobilirányítón keresztül az emelt díjas hang- és SMS szolgáltatás engedélyezése letiltható, akárcsak a nemzetközi kimenő hívások, ám sok fiatalnál az adat (és ezzel együtt az adatvásárlás) és a mobilvásárlás sokszor érzékenyebb kérdés. Számukra az okostelefon az online jelenlét kulcsa és amit tudnak (akár a vásárlást is), azon keresztül intézik.

A Kid Mobilirányítón keresztül beállítható, hogy a gyerekek tudnak-e (egy adott telefonszámhoz) plusz adatot vásárolni, illetve beállítható, hogy elérhető-e számukra az SMS-ben megrendelhető fizetős szolgáltatások vásárlása (pl. vásárolhat-e "arany tallért" vagy "plusz életet" a videojátékban).

A Kid Mobilirányítón keresztül díjmentesen beállíthatók az alábbi szolgáltatások

  • Kiegészítő adatopció vásárlásának tiltása.
  • Egyedi ajánlatok elfogadásának tiltása.
  • Mobilvásárlások tiltása.
  • Emelt díjas szolgáltatások tiltása.
  • Kimenő nemzetközi hívások tiltása.

Hogyan állítható be a szolgáltatások tiltása?

A Kid Mobilirányító a Vodafone Family előfizetők számára érhető el és legfeljebb 5 telefonszámot lehet kontrollálni egy családon belül. 

A Kid Mobilirányító funkció a My Vodafone applikáció Family menüjén keresztül érhető el, további részleteket a funkcióról itt olvashasz.

A My Vodafone applikáció Vodafone-os ügyfeleknek elérhető a Google Playben és az Apple Store-ban is.

Olvass további cikkeket hasonló témában!

A szerző további írásai